- AVOCAT DIVORT, PARTAJE,INCREDINTARE MINOR - 
           - Cabinet de Avocat  Aurelian Toma Ionescu -
                - Avocat Dambovita - Avocat Targoviste - 
Avocat Dambovita -Targoviste - Racari- Moreni - Pucioasa - Gaesti
 

     
 
 
  STABILIRE, EXTINDERE SAU RESTRANGERE PROGRAM DE VIZITARE MINOR
 
 

Accesorie cererii de divort, dreptul de vizitare este un drept al parintelui, ambii părinţi avand dreptul de a avea relaţii personale cu minorul, indiferent în  îngrijirea cărui părinte este încredinţat acesta.


In cadrul procesului de divorţ, instanţa poate  stabili în baza probelor propuse si admise, a propunerilor celor 2 soti, a rezultatelor anchetei sociale, un program  de vizitare al miorului,  ce poate  îmbrăca următoarea formă:


·        Deplasarea periodica la domiciliul copilului si petrecerea unui anumit timp determinat prin hotarare judecatoreasca sau prin intelegerea partilor in compania acestuia;


·        Deplasarea copilului la domiciliul parintelui titular al dreptului de vizitare si petrecerea unui interval de timp bine determinat ( cateva ore, o zi, un week-end,etc.);


·        Dreptul de a face deplasari impreuna cu minorul de sarbatori, in vacantele scolare, etc;


Un asemenea drept de vizitare, se poate stabili si pentru situaţia în care cei doi părinţi nu au fost căsătoriţi,  dar tatăl a recunoscut copilul minor, fiind trecut ca atare în  certificatul de nastere al copilului.


Dreptul părintilor divorţati de a avea legaturi şi de a vizita copii aflaţi în străinătate este consfiinţit chiar de CEDO - hotărârea Kajari vs. Finlanda din 23 octombrie 2007.

 
 
 
 
  Arie de acoperire: 
Judecătoria Târgoviste, 
Judecătoria Pucioasa, 
Judecătoria Răcari,
Judecătoria  Moreni,
Judecătoria  Găesti, 
Tribunalul Dambovita, 
Curtea de Apel Ploiesti